Aanleverspecificaties

Hoe krijg ik het beste formaat advies voor mijn foto?
Op de prijzenpagina hebben wij een foto kwaliteit checker beschikbaar gesteld. U kunt hierin uw foto uploaden (selecteren van uw computer). Na een check zal het maximaal printbare formaat voor een scherpe afdruk worden getoond. Dit format en uiteraard kleinere formaten kunt u zonder enige twijfel bij Aluminiumland als een foto op aluminium bestellen. Voor overige vragen omtrent formaten verwijzen wij u naar de klantenservice.
Welk bestandsformaat kan ik online uploaden?
Het standaard formaat van de meeste digitale camera's is het JPG of JPEG-formaat. In de ontwerpomgeving van aluminiumland kunt u bestanden met de bestandsextentie .JPG, JPEG, PNG, GIF en BMP uploaden. Alle andere foto bestanden, zoals TIFF, PSD, AI, PDF, EPS en RAW-bestanden kunt u aanleveren door gebruik te maken van de gratis dienst 'WeTransfer.com'. Lees meer informatie over Wetransfer de kop hieronder: “Hoe kan ik grotere bestanden aanleveren bij Aluminiumland”. Upload in het geval van een niet standaard bestandsextentie een .jpg variant van uw foto. U kunt dan het gewenste bronbestand via WeTransfer.com aanleveren. De JPEG zal dan enkel worden gebruikt als referentie voor uw gemaakte uitsnede en foto positionering. Vermeld altijd uw naam en contactgegevens wanneer u gebruik maakt van WeTransfer. Zo kunnen wij uw foto eenvoudig koppelen aan uw bestelling.
Hoeveel MB mag mijn bestand maximaal zijn als ik deze wil uploaden?
Om een kwalitatief goede print te maken raden wij aan dat uw foto minimaal een bestandsgrootte heeft van 300KB. Hoe groter het bestand des te beter en scherper uw uiteindelijke afdruk zal zijn. U kunt tot 200Mb direct uploaden op onze website, wij raden u aan om ons uw foto in een zo hoog mogelijke resolutie te sturen. Een 'basic' digitale camera met hoge instellingen maakt foto's van circa 3-6 MB, dus in principe mag dit nooit problemen geven. Foto's van 3-6 MB zijn over het algemeen zeer goed geschikt om op het grootste formaat te te printen. Indien uw .JPEG bestand groter is dan 200 MB raden wij u aan de resolutie terug te brengen tot onder de 200 MB. Een kleiner bestand betekent niet altijd een mindere kwaliteit.
Kan ik ook facebook en instagram foto’s printen op aluminium?
Een foto van facebook of instagram is vaak een kleine versie van het originele bestand, ook wel een thumbnail. Zo kan het zijn dat wanneer u een foto van facebook upload alleen kleine formaten besteld kunnen worden als een foto op aluminium. Upload in dat geval het origineel voor het beschikbaar krijgen van grotere printformaten. Maak bij twijfel gebruik van de gratis foto checker op de prijspagina.
Hoe kan ik een groter bestand aanleveren bij Aluminiumland?
Voor het aanleveren van bestanden groter dan het online toegestane formaat kunt u gebruik maken van het Wetransfer kanaal van Aluminiumland. U hoeft enkel uw e-mail en bestand toe te voegen met een tekst met daarin het gewenste formaat en uw gegevens. Vergeet u alstublieft niet de gewenste ondergrond en ophangsysteem te vermelden. De link naar het Wetransfer kanaal is: https://dynn.wetransfer.com
Met welk kleurprofiel moet ik mijn bestand opmaken?
Om een optimaal resultaat te kunnen garanderen worden alle foto’s verwerkt met het Euroscale Coated CMYK profiel. Alle overige kleurprofielen worden automatisch omgezet naar het Euroscale Coated profiel. Printers werken met CMYK kleuren en daardoor door krijgt uw print de meest realistische kleurbenadering. Indien uw foto niet- of is voorzien van een ander kleurprofiel, dan zetten wij deze online automatisch om en voegen wij het juiste kleurprofiel toe aan het printbestand. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een correct bestand. Indien u een RGB bronbestand aanleverd via de website dan zal het printbestand in kleur afwijken omdat er een omzetting plaats vindt van RGB van CMYK. Reclamaties over verkeerde kleuren waarbij een ander profiel dan CMYK is gebruikt kunnen wij niet in behandeling nemen.